Recept: Vepřová panenka s bramborovo-křenovou kaší

Recept: Vepřová panenka s bramborovo-křenovou kaší

Vepřová panenka balená v anglické slanině připravovaná metodou „Sous Vide“ s bramborovo-křenovou kaší, kompotem z muškátové dýně a omáčkou Demi Glace

Jak jsme slíbili, přinášíme vám první luxusní recept ve spolupráci s restaurací Potrefená Husa Holešovice, kde můžete tento skvost ochutnat v originálním znění od šéfkuchaře Petra Lísky! Velmi doporučujeme, lépe sehraný tým jsme v BrandStory neviděli.

Jdeme vařit!

Suroviny

  • vepřová panenka / 200g
  • sůl / 10g
  • slanina anglická / 40g
  • brambory / 200g
  • máslo / 40g
  • mléko plnotučné / 30ml
  • křen čerstvý / 30g
  • dýně muškátová / 100g
  • víno bílé / 20ml
  • cukr krystal / 10g
  • skořice celá / 5g
  • badyán celý / 5g
  • Demi Glace omáčka / 50ml

Postup

Vepřovou panenku očistíme od blan, nasolíme a zabalíme do tenkých plátků anglické slaniny. Takto připravenou panenku zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do horké vody, táhneme při 80°C cca 15-20 minut.

Během tažení panenky si připravíme bramborovo-křenovou kaši, stejně jako klasickou bramborovou kaši s přidáním nastrouhaného čerstvého křenu.

Kompot z dýně připravíme z očištěné muškátové dýně, kterou nakrájíme na větší kostky, které vložíme vařit do bílého vína smíchaného s cukrem, skořicí a badyánem. Vaříme do poloměkka.

Vepřovou panenku vyjmeme z fólie a opečeme na rozpálené pánvi dozlatova ze všech stran.

Kaši nandáme na talíř spolu s dýní a omáčkou Demi Glace, přidáme opečenou a rozpůlenou panenku, tak aby byla vidět vnitřní struktura a propečenost. Zdobíme řeřichou či pažitkou.

Přijďte vyzkoušet originál od šéfkuchaře Petra Lísky
z Potrefené husy Holešovice
.

1
Sdílet článek